Park 't Hof

’t Hof Oranjepark

Bíjna net zo mooi als vroeger. Stadspark ‘t Hof en het aangrenzende Oranjepark zijn in 2012 weer in hun oude glorie hersteld. De parken hadden jarenlang te maken met ernstige wateroverlast. Modderige paden, verdrinkende boomwortels en ondergelopen grasvelden waren het gevolg van een slechte drainage. Dit was mede een reden om het stadspark in zijn geheel eens flink op de schop te nemen….

Meer waterpartijen, het verwijderen van te dichte begroeiing, nieuwe drainage, vernieuwde paden en een meer open karakter moesten ervoor zorgen dat het een park zou worden, waarin iedereen zich prettig en veilig voelt.

Renovatie

De grondige renovatie begon in het Oranjepark. Hier werd het evenemententerrein, waar onder andere jaarlijks het Zomerterras gehouden wordt, verplaatst. Dit ligt nu direct beneden aan de Westlandseweg, waardoor het voor de bezoeker makkelijker te bereiken is. Hier ligt ook de gloednieuwe skatebaan, die erg in trek is bij de Vlaardingse jeugd. Het gedurende vele jaren door groen overwoekerde stenen bankje bij de ingang aan de Westlandseweg, is door een particulier initiatief weer in zijn oude glorie hersteld.

 

Bekijk de volledige geschiedenis

Sluiten